Orquídies

Existeixen aproximadament unes 30.000 especies conegudes, mes un innumerable numero d’ híbrids naturals o creats per l’ home, encara que cada any es descobreixen i descriuen altres noves especies desconegudes

Estan presents des l’ Equador fins el Cercle Polar, des les planures fins l’ alta muntanya, Principalment terrestres, epífites i litòfiles. Aquesta extraordinària família de plantes es una de las mas evolucionades i amb major número de especies del regne vegetal.

A Catalunya també hi ha orquídies silvestres, que si bé són molt més modestes que les tropicals en mida, són sorprenents: moltes d’elles necessiten ser pol·linitzades per insectes, per a això el label imita el cos d’un insecte femella i els mascles, en els seus intents de copular-hi, les pol·linitzen. Fins i tot algunes han arribat a la sofisticació de fabricar la mateixa feromona sexual de certs insectes (substància química que emeten els insectes per atreure al sexe oposat) per enganyar-los. Moltes d’elles són molt rares i estan protegides per llei.

N

N és el Nitrogen. Estimula el creixement de les fulles i de les tiges. Dóna un bonic color verd a les plantes.

P

P és el fòsfor. Ajuda al desenvolupament de les arrels, de les flors i dels fruits, i els aporta vigor i resistència.

K

K és el potassi. Afavoreix la floració i intensifica els colors. Fa que les plantes siguin més resistents a malalties i a paràsits.